Sepet
Üyelere Özel Sürpriz İndirimler     ⭐️    Fırsatları Görmek için Hemen Üye Ol    🌿    Etik ve Sürdürülebilir Alışveriş Platformu Createrra    🤍    #DoğayaSaygılıAlışveriş 🌍

Ahşap Tabak Ürünleri

    Gösterilen: 1 ile 1 arası, toplam: 1 (1 Sayfa)

    Ahşap Tabak ve Ahşap Tabağın Özellikleri

    Ahşap tabak, yiyecek servis etmeye ya da içinden yemek yemeye yarayan hafif çukurlu ağaçtan yapılma bir kaptır.Oldukça estetik ve şık görünen bu tabaklar plastik gibi kanser yapmaz ve porselen gibi de kırılmazlar.Yıkanışı ve kurutuluşunda gerekli özen gösterilmezse her malzeme zaten hastalık yapabilir.Bu yüzden yıkama ve durulama baştan savma yapılmamalıdır.Ahşap tabaklar diğer tabak çeşitlerine göre daha dayanıklı, kaynağı kolay bulunan,hafif ve geri dönüşüm özelliği de oldukça yüksek bir mutfak malzemesidir.

    Ahşap Tabağın Kullanım Alanları ve Avantajları

    Yemek yemeye yarayan servis ürünü ,sunum eşyası veya duvara asılabilen bir tablo görevi görebilir. Vernik ,boya veya oymalı işlemeler ile şekillendirilip yemek aparatı olarak kullanılır. Restoran, fırın, pastane ve ev mutfaklarında kullanılır.Gurme yemekleri, şarküteri ürünler, deniz ürünleri, dondurulmuş gıda, meyve, sebze, süt ürünleri veya atıştırmalıklar için kullanılır.Kullanım alanları, içinde yemeği kapsayan tüm alanları kapsar.Bazı yerlerde dekorasyon eşyası veya asılacak tablo görevi görebilir. Avantajları, kolay geri dönüştürülebilir ve doğal olmasıdır.Ahşap olduğu için yemeğe lezzet katar.Izgara et ve makarna yemek için oldukça uygun bir tabaktır.Eti soğutmaz, üzerinde bıçakla eti keserken kaydırmaz, fazla ses çıkarmaz.

    Ahşap Tabak Yapımında Tercih Edilen Ağaç Türleri

    Sıkı dokusu nedeniyle en çok tercih edilen ağaç türleri Şimşir,Huş ve Kayındır.Az da olsa Gürgen ve Kestane ağacı da mevcuttur.Ayrıca kiraz (Bebekler için diş kaşıyıcı görevi görür.),Davurga (Koca Yemiş, daha çok kaşık yapımında),defne ağaçları(Kuksa vb.) ve Çam (daha çok matara yapımında) da tabak yapılabilir.Keçiboynuzu ağacından da elde oyularak ahşap tabak yapılabiliniyor.

    Tabak Süsleme İpuçları

    Bir şef gibi yemek tabaklamak için öncelikle tabağın boş bir tuval olduğunu düşünmelisiniz. Boyalarınızı yemekler oluşturuyor.Öncelikle her yemeği kendine uygun tabakla sunmalısınız. Tabaklarınız yemeğinizin öne çıkacağı kadar büyük, porsiyonlarınızın küçük görünmeyeceği kadar da küçük olmalı.Yemekle zıt renkte bir tabak tercih etmek yemeği ön plana çıkarmaktadır.Örneği büyük bir dilim çikolatalı pasta için siyah renkte bir tabak kullanmamalısınız.Bu hem yemek yerken önünüzü görmenizi engeller hem de ortamdaki kontrastı bozar.

    Temel tabak şekillerine dair özel tüyolardan yararlanabilirsiniz;

    1.Dikdörtgen tabak: Eğer  çok sayıda küçük parçalı garnitürleriniz varsa uzun tipteki tabakları tercih edebilirsiniz.

    2.Kare tabak: Tabağınızı 9 blokluk bir ızgara sistemi ile zihninizde böldükten sonra odağınızı seçmelisiniz.Ortanın hafifçe sol ya da sağ tarafını seçip ana ürünü yerleştirmelisiniz.

    3.Yuvarlak tabak: En yaygın kullanılan sunum parçası olan yuvarlak tabaklar için dizayn yaparken tabağı bir saat olarak düşünebilir ve bölümlere ayırabilirisiniz.Yemeğin proteinini saat 3 ile 9 arasına, karbonhidratı 9 ile 12 arasındaki alana, sebze garnitürünü ise 12 ile 3 arasına koymalısınız.


    Renklerin ön plana çıktığı bir tabak oluşturmak için tabak tonundan kullanacağınız sosun rengine, ana materyaller ile garnitürlerin görünümlerine ve konuluş biçimlerine dikkat etmelisiniz.Çeşitli otlar ve baharatlar serpip sunumu hareketlendirebilirsiniz. Sosları yemeğe getirmeden tabağın yanına motifli bir şekilde dökebilirsiniz.

    Estetik görünüme sahip, gıdaya uygun ve sağlıklı bir kullanım sunan ahşap tabaklara sahip olmak istiyorsanız doğal ürünlerin adresi alışveriş platformumuz Createrra'yı ziyaret ederek kendinize uygun tabaklar alabilir ve e-bültenimize abone olarak kampanyalar, yenilikler ve sizler için hazırladığımız içeriklerden haberdar olabilirsiniz.