İklim krizi kendini iyiden iyiye kendini hissettiriyor. Doğanın çağrısına kulak vererek yaşam tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor. Bir an evvel harekete geçmeliyiz. İleri dönüşüm kavramı tam da bu aşamada devreye giriyor. İşe plastik, karton kutu, kağıt gibi malzemeleri yeniden kullanarak başlayabiliriz. Bilhassa plastiklerin yeniden kullanımı doğanın korunmasına ciddi ölçüde katkı sağlıyor. Evde kolaylıkla uygulanacak tasarım fikirleriyle hem keyifli zaman geçirip hem de doğanın korunmasına katkı sağlayabilirsiniz. Createrra.com.tr editörleri sizler için hem pratik hem de birbirinden ilginç tasarım fikirlerini derledi. Yazması bizden, uygulaması sizden harika 5 fikir…

Çocuk odası duvarlarını karton tasarımlarla süsleyin


Kağıt, ileri dönüşüm denince akla ilk gelen malzemelerden. Özellikle duvara asmak için kartondan tabaklar hayli revaçta. Kartonlarınızı, balık, çiçek, kalp formunda kesebilir ve çocuğunuzun oda duvarlarını süsleyebilirsiniz. Ayrıca tasarımlarınızı çeşitli desenlerle renklendirerek size özgü duvar görünümü elde edebilirsiniz. 

Metal Kalemlikler
 

Metal, ileri dönüşümde sıkça tercih ediliyor. Teneke salça konserveleri ise saklama kutusuna dönüştürülmek için çok elverişli bir materyal. Konserve kutularını uzun ömürlü bir eşyaya dönüştürmek mümkün. Konservenin kapağını soyarak istediğiniz renkte boyayarak süsleyelebilir, tarzınızı ortaya koyan bir kalemliğe dönüştürebilirsiniz. Bu tasarım işinden oldukça zevk alacağınızı garanti ediyoruz. Üstelik bu biçimde kalemlik ihtiyacınızı karşılayarak ekstra masraftan da kaçınmış oluyorsunuz. 

Ahşap Kasalarla İç Mimar gibi Tasarımlar

Kitaplıklar evler için önemli bir saklama alanı. Bu pahalılıkta fazla kitaplarınız için kitaplık almak yerine kendiniz kasalardan kitaplık olarak değerlendirebilirsiniz. Odanızın müsaitliğine göre ister üst üste, ister yatay olarak tasarlayabilir, bu biçimde sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilirsiniz. Üstelik rengarenk kasalarla evinizi dilediğiniz gibi dekore etme ayrıcalığına kavuşmuş oluyorsunuz. Kitaplığınız imzanızı taşısın.

Cam şişeleri ve kavanozları yeniden kullanın 



Eski cam şişeler ve kavanozlar, çiçek vazoları, mumluklar ve saklama kapları olarak değerlendirebilirsiniz. Cam şişeleri ve kavanozları temizleyerek yeniden doldurabilir, örneğin, su şişesi, buzlu çay şişesi veya ev yapımı sirke şişesi olarak kullanabilirsiniz. Cam kavanozları, yiyecekleri saklamak için harika bir seçenektir. Örneğin, ev yapımı turşu, reçel veya baharatlarınızı saklayabilirsiniz. Cam şişeler ve kavanozlar dekoratif anlamda da evinize şıklık katar. Çiçeklerle dolu bir vazo olarak kullanabilir veya mumluğa dönüştürebilirsiniz. Unutmayın, cam malzeme yeniden kullanılabilir ve ileri dönüşebilir bir malzemedir. Cam şişeleri ve kavanozları yeniden kullanarak çevre dostu bir seçim yapmış oluyorsunuz. 

Düğmeler ile yeteneğinizi gösterin

Eski düğmeleri kullanarak, renkli ve benzersiz sanat eserleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, düğmeleri tuval üzerine yapıştırarak, 3D bir mozaik görünümü elde edebilirsiniz. Ayrıca kolye, bilezik veya küpe gibi takılar yapabilirsiniz. Bu takılar, özellikle vintage veya antika görünümü isteyenler için harika bir seçim olabilir. Eski düğmeleri kullanarak, farklı el işleri öğeleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, bir çanta veya kılıf yapabilirsiniz. 

Birbirinden farklı fikirlerle evinizi kendi imzanızla dekore ederken, bir yandan sürdürülebilir bir hayata büyük bir adım atacak, diğer yandan maddi tasarruf elde etme imkanı bulacaksınız. Kimbilir belki bu dönüşümler sizin için hobiye hatta ticari bir işe dönüşecek ve bir web sitesinde satışına başlayacaksınız. Eğer geri dönüşüm ürünlerinizi ticarete dönüştürmek isterseniz, sürdürülebilir alışveriş platformu Createrra’nın kapıları size her zaman açık. createrra.com.tr adresini ziyaret ederek başvuruda bulunabilirsiniz.