Pratik Sebze Yetiştiriciliği Rehberi
Uyarı
Beden Tablosu
Beden | Göğüs (cm) | Bel (cm) | Basen (cm) |
---|---|---|---|
34 | 82 | 62 | 90 |
36 | 86 | 66 | 94 |
38 | 90 | 70 | 98 |
40 | 94 | 74 | 102 |
42 | 98 | 78 | 106 |
44 | 102 | 82 | 110 |
Beden | Göğüs (cm) | Bel (cm) | Basen (cm) |
XS | 82 | 62 | 90 |
S | 86 | 66 | 94 |
M | 90 | 70 | 98 |
L | 94 | 74 | 102 |
XL | 98 | 78 | 106 |
XXL | 102 | 82 | 110 |
Beden | Bel (cm) | Basen (cm) |
---|---|---|
34 | 62 | 90 |
36 | 66 | 64 |
38 | 70 | 98 |
40 | 74 | 102 |
42 | 78 | 106 |
44 | 82 | 110 |
1 | 2 | 3 |
---|---|---|
16,5 | 17,5 | 18,5 |
Beden | Ayak Ölçüsü (cm) |
---|---|
35 | 22,35 |
36 | 22,99 |
37 | 23,63 |
38 | 24,27 |
39 | 24,9 |
40 | 25,54 |
41 | 26,18 |
42 | 26,82 |
EU | INTERNATIONAL | İNGİLTERE | İTALYA | FRANSA | ABD |
---|---|---|---|---|---|
34 | XS | 6 | 40 | 36 | 4 |
36 | S | 8 | 42 | 38 | 6 |
38 | M | 10 | 44 | 40 | 8 |
40 | L | 12 | 46 | 42 | 10 |
42 | XL | 14 | 48 | 44 | 12 |
44 | XXL | 16 | 50 | 46 | 14 |
AVRUPA | İNGİLTERE | İTALYA | ABD |
---|---|---|---|
35 | 2 | 35 | 4,5 |
36 | 2 | 36 | 5,5 |
37 | 3 | 37 | 6,5 |
38 | 4 | 38 | 7,5 |
39 | 5 | 39 | 8,5 |
40 | 6 | 40 | 9,5 |
Beden ölçümü nasıl yapılır?
Ölçü Kılavuzu
1.Göğüs
Mezurayı çocuğunuzun kol altına yakın, göğsün en geniş noktasına yerleştirerek ölçüm yapınız.
2.Bel
Sağ tarafta gösterilen noktadan ölçüm yapınız.
3.Basen
Mezurayı kalçanın en geniş yerine yerleştirerek ölçüm yapınız.
4.Beden Boyu
Çocuğunuzun boyunu ayakları çıplakken, düz bir zemin üzerinde, zeminden başının en üst noktasına kadar ölçmelisiniz. Genişlik ölçülerinizi ölçerken mezurayı düz tutmaya; yere paralel olacak şekilde, kaydırmamaya dikkat etmelisiniz. Ölçü alırken çocuğunuz kendisini rahat bırakmalı, nefesini tutmamalı ve göğüs kafesini şişirmeli.
Pratik Sebze Yetiştiriciliği Rehberi, küçük-büyük toprakla uğraşan herkes için tam bir baş ucu kaynağı. Esasında bu kitabı yayınlamamız için, bizi okurlarımız yönlendirdi. Domates nasıl budanır, tohum ne zaman alınır, fide nasıl yetiştirilir ve daha pek çok soruyu yöneltip, cevapları için kaynak sorduklarında sunacak kitap gösteremiyorduk.
Neyse ki sonunda, elinizdeki rehberle, ekoloji yayınlarımız içindeki büyük bir açığı kapatmış olduk. Çünkü bu rehber, sözü dolandırmadan, dallandırıp budaklandırmadan, elinizdeki tohumun, hasat zamanına kadar geçirdiği yolculuğa, usta bir bahçıvan gibi eşlik etmeniz için gereken bütün bilgileri, sade bir anlatımla madde madde diziyor.
Bugün, ne güzel ki kentte, kasabada ve kırda, toprağa, tohuma ve bunların geleneksel yetiştirilme biçimine hak ettiği saygı yeniden gösterilmeye başlandı. Eli toprağa hiç değmemiş ve çok değişik mesleklerden insanlar sebze ve meyve yetiştiriyor. Şimdi elinizdeki rehberle bilgi ve deneyim kazanıp, lezzetli, verimli ve şenlikli hasat yapmaları daha da kolay olacak.
Zaten mesleği çiftçilik olanlar için de bu kitap önemli bir kaynak. Sürdürülebilir, tüketici odaklı, ekim zamanı, ürün seçimi ve yönetimi gibi konularda müthiş ipuçları veriyor. Çiftçinin en büyük problemi “verimlilik” için özel öneriler sunuyor. Bu nedenle hayatını kentten kıra kaydıranlar için çok değerli yöntemleri bir bir anlatıyor.
Pratik Sebze Yetiştiriciliği kitabının, kulaktan kulağa tavsiye edilerek, kısa zamanda çok sevileceğine ve tohumdan hasada kadar el altında tutulan vazgeçilmez bir kaynak olacağına inanıyoruz.
“Bu yetiştiricilik rehberi, Ben ve Rachel’ın çiftliğinin yalın ilkelerini takip ediyor ve her sayfası başarılı bir organik üretim için pratik önerilerle dolu. ‘Yalın Tarım’, ister büyük bir bahçe ister küçük bir çiftlik olsun, zamanınızı ve enerjinizi tamamen etkili bir yaklaşıma yönlendirmek için mükemmel bir örnek. Ekim, dikim ve hasat örnekleri ile bu yöntemlerin verimliliğini gösteren muhteşem fotoğraflardan büyülendim.”
—CHARLES DOWDING, No Dig Organic Home & Garden kitabının eş yazarı
“Ben sabırsız bir okurumdur bu yüzden Hartman’ın kitaplarının beni doğrudan cevaba götürmesi onun yazılarında sevdiğim şeylerden biridir. Pratik Sebze Yetiştiriciliği Rehberi’nde, kendimi ne zaman ufacık bir ayrıntıyı merak ederken bulsam bir iki paragraf sonra cevabımı aldım. Bu kitap, çoğu yazarın atladığı üretim ayrıntılarını tam olarak açıklıyor ve her zanaatta olduğu gibi sebze yetiştiriciliğinde de ayrıntılar önemlidir.”
—PETE JOHNSON, Pete’s Greens of Vermont’un kurucusu